MENU

Frokost, middag eller bare Sydsjællands bedste kaffe

FROKOST

Fredag til søndag fra kl. 12. Sandsynligvis Sydsjællands bedste smørrebrød. Økologisk, alt lavet fra bunden – fra mayonnaise til syltevarer – og på rugbrød fra Pabst Bakery eller friskbagt brød fra vores eget køkken. Altid vegetariske varianter. Ønsker du glutenfri, laktosefri, veganske varianter kan vi sikkert også det, men nævn det altid ved reservation. Kortet er med forbehold for ændringer. 

Vegetar 🍀

  • Kartoffel, krydret aioli, syltede- og ristede løg – 90 kr.
  • Svampemousse, trøffelcreme, vaniljesyltet hokkaido, løgkarse – 110 kr.
  • Æg fra Lammehave, ramsløgsmayo, grillede grønne asparges, radise, radisespirer, boghvede-knas – 100 kr.
  • Æg fra Lammehave med karrysalat, kapers og spirer – 90 kr.

Kød & fisk 🎣

  • Kartoffel, krydret aioli, ristede løg, syltede løg, tørsaltet bacon – 90 kr.
  • Kyllingesalat af Dalbakkegaard-kylling, champignon, selleri, råsyltede squash, bacon – 100 kr.
  • Rødspættefilet, pandestegt med citronmayonnaise, rejer, dild – 110 kr.
  • Stegt sild i dildeddike med karamelliseret løgmayonnaise, råsyltet rødbede, karse, kapers, 110 kr.
  • Roastbeef, remoulade, syltede agurker, ristede løg, peberrod – 110 kr.
  • Æg fra Lammehave, ramsløgsmayo, grillede grønne asparges, radise, radisespirer, boghvede-knas, fjordskinke fra Slagtergården – 100 kr.
  • Ørredmousse på varmrøget ørred fra Bisserup, syltede fennikel, grønne tomater – 110 kr.

Aften

Til vores Chill’Out Dinner fredag og lørdag aften fra 17:30, kan du opleve sensorisk gastronomi på økologiske og biodynamiske råvarer. Menuen skifter hver uge og vi laver to retter: Én vegetarisk og én baseret på kød/fisk. Til gengæld bruger vi tid, energi og sublime råvarer for at kunne skabe den optimale gastronomiske oplevelse helt fra bunden. Der anvendes altid 100% økologiske råvarer.

Fredag 2. juni og lørdag 3. juni

Den Vegetariske 🍀

Paneret og sprødstegt vegesteak, 245 kr.

  • Paneret og sprødstegt vegesteak af danske Ingridærter, løg og urter fra haven
  • Kims trippelkogte Pommes frites af kartofler fra Lammehave
  • Tvedemose-champignon a la creme
  • Friske salater fra Sydkysthaven med råsyltede rødbeder og æble-vinaigrette
  • Flutes af friskmalet Goldblume mel fra Lammehave langtidshævet og drysset med fennikelsalt – serveres med hvidløgssmør

Den klassiske 🥩

Steak Frites, 275 kr.

  • Ribeye fra midtsjællandske gårde, trækulsgrillet i haven
  • Kims trippelkogte Pommes frites af kartofler fra Lammehave
  • Tvedemose-champignon a la creme
  • Friske salater fra Sydkysthaven med råsyltede rødbeder og æble-vinaigrette
  • Flutes af friskmalet Goldblume mel fra Lammehave langtidshævet og drysset med fennikelsalt – serveres med hvidløgssmør

FREMTIDIGE CHILL’OUT DINNERS
Med alle tænkelige forbehold for ændringer

  • 9. + 10. juni: Muldiversets Stjerneskud (eller anden ret med fisk)

KAGER

Du kan opleve vores kager og desserter i hele åbningstiden. Bagt på 100% økologiske ingredienser og altid på smør fra Naturmælk. 

  • Romkugle af vores udsøgte kager, hjemmekogt marmelade, ekstra vanilje, chokolade og ægte brun økorom fra Økovin i Århus, 40 kr.
  • Glutenfri trifli med gammeldags vaniljecreme og sprød chrunch af makron og smør-sukker-karamelliseret sorthavre fra Engdigegaard, 50 kr.
  • Cheesecake med rabarber og øko-Amaretto fra Økovin, 50 kr.
  • Amerikansk inspireret æblekage med krydderier og chrunchy top, 50 kr.

RESERVATION & BESTILLING

For reservation eller bestilling af takeaway ring på tlf. 427 427 70, send os en mail på info@muldiverset.dk eller skriv på Messenger (vi modtager ikke henvendelser på SMS). Reservationen er først gældende når vi har bekræftet. Skriver du, oplys altid antal deltagere, tidspunkt og hvis du reserverer til aften, ønske om den vegetariske eller kød/fisk-baserede menu. Reserverer du frokost til 8 eller flere, bedes du forudbestille hvilke varianter af smørrebrød I ønsker. Du kan bestille takeaway til både frokost og aften – med ganske få undtagelser.

Til aften er reservation nødvendig og til frokost stærkt anbefalelsesværdigt. Der kan være fuldt booket til frokost – specielt i weekenden – så reservér gerne hvis du ved, du kigger forbi. Ca. kl. 15 lukker køkkenet for at forberede aftenserveringen fredag og lørdag, men ønsker du sen frokost, er du velkommen til at bestille på forhånd. Bordet du reserverer vil altid være indendørs, men er vejret til det, er du velkommen til at spise i haven. Udendørs borde kan ikke reserveres på forhånd.

Af princip er alle vore råvarer økologiske og en del er yderligere biodynamiske. Der er altid mulighed for at spise vegetarisk. Ønsker du vegansk, glutenfrit eller andre varianter, kontakt os for at høre, hvad der kan lade sig gøre.

Muldiverset fungerer som et cafeteria, så når du ankommer starter du med at finde dine drikkevarer, bestiller og betaler ved kassen og du får enten udleveret, eller vi kommer med din mad til bordet.  Efterfølgende sætter du brugt service på opvaskevognen.

Frokost serveres fredag-søndag fra kl. 12:00 til ca 15 og middag fredag og lørdag fra kl. 17:30. Takeaway kan afhentes på samme tidspunkter. Du kan handle i butikken i hele åbningstiden.

DRIKKEVARER

Varme drikke

  • Kaffe (Latte, Espresso, Americano, Cortado, Cappuccino m.fl.) fra Rancilio vintage-espressomaskinen, 40 kr.
  • The (sort-, grøn-, frugt-, urte-), 40 kr.
  • Varm chokolade på 58% chokolade med flødeskum, 47 kr.

Vores kaffe er bæredygtig/fairtrade – og selvfølgelig økologisk – fra Just Coffee og er sandsynligvis Sydsjællands bedste. De espressobaserede kaffer laves altid som double shot. Du kan også få økologisk koffeinfri kaffe på stempelkande.

Kolde Drikke

Vi har et stort udvalg af økologiske drikkevarer, herunder sodavand, saft, most, øl samt et udvalg af vine og vi kan lave danskvand på vores egen anlæg med vand fra gårdens grander-vandvitaliseringsanlæg. Øl kommer primært fra Herslev Bryghus og Møn Bryghus. Du kan få Herslev fadøl i tre varianter og i køleskabet finder du specialøl, herunder altid et antal alkoholfri øl.

I Økobaren finder du mange spændende økologiske drikkevarer, eksempelvis skotsk single-malt whishey, likører, blommebrændevin og meget mere. Og selvfølgelig lokal gin og snaps fra Radius og Isle of Møn.