MENU

Frokost, middag eller bare Sydsjællands bedste kaffe

FROKOST

Fredag til søndag fra kl. 12. Økologisk, alt lavet fra bunden – fra mayonnaise til syltevarer – og på rugbrød fra Pabst Bakery eller friskbagt brød fra vores eget køkken. Altid vegetariske varianter. Ønsker du glutenfri, laktosefri, veganske varianter kan vi sikkert også det, men nævn det altid ved reservation. Kortet er med forbehold for ændringer.

Vegetar 🍀

Kartoffel – 90 kr.
Nye kartofler fra Lammehave, krydret aioli, ristede løg, sur-sød syltet rødløg.

Knoldselleri – 110 kr.
Dybtstegt knoldselleri fra Lammehave, trøffelmayo, syltet biodynamisk rødløg, brødchips af mel fra Lammehave

Hokkaido – 100 kr.
Kartoffelcreme, glaseret tomat, smørbagt hokkaido med rosmarin

Æg & karrysalat – 100 kr.
Æg fra lammehave, karrysalat med æbler fra haven og biodynamisk rødløg, kapers, karse

Kød & Fisk 🎣

Kartoffel m. bacon – 90 kr.
Nye kartofler fra Lammehave, krydret aioli, ristede løg, tørsaltet bacon fra Museth, syltede biodynamiske rødløg

Kyllingesalat – 100 kr.
Kyllingesalat af Dalbakkegaard-kylling, champignon fra Tvedemose, knoldselleri, dildsyltetet squash, tørsaltet bacon fra Museth

Rødspætte – 110 kr.
Rødspættefilet vendt i rugmel og pandestegt, citronmayonnaise, MSC-mærkede rejer, dild (serveres kold)

Muldiversets marinerede sild – 110 kr.
Æg fra Lammehave, karrysalat med æbler fra haven, kapers, rødløg

Æg & rejer – 110 kr.
Æg fra Lammehave, vilde rejer, tomatiseret mayonnaise, ørred fra Bisserup, tomat

Landpaté – 110 kr.
Fransk inspireret landpate med kyllingelever fra Dalbakkegaard, Gris fra Lammehave, okse fra Skippergaarden, biodynamisk spæk fra Hedeagergaard og bacon fra Museth. Serveres med bacon og vaniljesyltet hokkaido

Kogt, røget skinke  –  110 kr.
Lammehave-gris røget og kogt, biodynamisk grønkålscreme, råsyltet rødbede

Museth-skinke – 110 kr.
Langtidsmodnet skinke fra Michael Museth, aromatisk kartoffelsalat, smørbagt hokkaido, glaseret tomat

Børnetallerken🧒  – 85 kr.
Til mindre børn kan vi lave en børnetallerken med et udvalg af fisk, kartoffel, grønt, frugt, brød mv. så det er let at gå på opdagelse i smagsoplevelserne. Bestil den gerne på forhånd.

JULEANRETNING 🎄

I måneden op til jul kan du også opleve vores juleanretning  – en rundtur i Muldiversets gastronomiske univers, serveret family-style. I klassisk og vegetarisk udgave, hver med 6 serveringer. Forudbestilles. Læs mere: juleanretning.

AFTEN

Fredag og lørdag fra 17:30. Menuen skifter hver uge og vi laver to retter: Én vegetarisk og én baseret på kød/fisk. Til gengæld bruger vi tid, energi og sublime råvarer for at kunne skabe den optimale gastronomiske oplevelse helt fra bunden. 100% økologi.

Lørdag 1. & Fredag 2. december

DEN VEGETARISKE 🍀

Lentil-Steak Frites  –  245 kr.

Vege-steak af Anicialinser fra Pure dansk med porre fra Lammehave, Kims legendariske pommes frites trippelkogt af kartofler fra lammehave, madagascarpebersauce på kraftig fond, fløde og syltet grøn Madagascarpeber, romesco-mayonnaise-dip med chili samt frisk biodynamisk salat af rødkål og palmekål fra Eva Folmer og spidskål fra Lammehave

DEN KLASSISKE 🥩

Steak Frites  –  285 kr.

Fantastiske ribeyes fra Grambogård trækulsgrillede på den store grill i haven, Kims legendariske pommes frites trippelkogt af kartofler fra lammehave, madagascarpebersauce på kraftig fond, fløde og syltet grøn Madagascarpeber, romesco-mayonnaise-dip med chili samt frisk biodynamisk salat af rødkål og palmekål fra Eva Folmer og spidskål fra Lammehave

BØRNEMENU 🧒

Vi har ikke en klassisk “børnemenu”, da vi synes det er synd at bespise den næste generation med den industrimad a la pølser, nuggets og pommes frites, som man oftest ser ude i fødevaresystemet. I stedet serverer vi en mindre udgave af ugens menu da det er vores erfaring at børn elsker måden vi laver mad på. Børneudgaven koster ca. det halve af voksenudgaven.

FREMTIDIGE MENUER

(Med alle tænkelige forbehold for ændringer)

  • 8. & 9. december: Lammekølle fra Lammehave
  • 15. & 16. december: Glaseret landskinke
  • 22. & 23. december: [Kun frokost]

KAGER & DESSERT

Du kan opleve vores kager og desserter i hele åbningstiden. Bagt på 100% økologiske ingredienser og altid på smør fra Naturmælk. 

Ris a l’amande – 57 kr.
Kogt på biodynamisk mælk, ægte vanilje og masser af mandler. Serveres med Muldiversets hjemmekogte kirsebærsauce med et strejf stjerneanis

Honningkage – 57 kr.
Muldiversets egen opskrift med 70% chokoladeovertræk og abrikosmarmelade. Serveres med smør

Appelsinmåne – 57 kr.
Med marcipan og appelsinskals-glasur

Frugtkugle – 40 kr.
Med jordbær og mandler, vegansk

Figenkonfekt – 20 kr.
Med marcipanfyld og chokolade

Glögg & pebernødder – 57 kr.
Muldiversets helt egen hvide krydrede gløgg på årets æblemost fra Nymannnsgaard, serveres varm med hvidvin og Muldiversets hjemmebagte pebernødder

RESERVATION & BESTILLING

Ring på tlf. 427 427 70, send os en mail på info@muldiverset.dk eller skriv på Messenger. Sender du e-mail eller besked på Messenger, er reservationen er først gældende når vi har bekræftet. Skriver du, oplys altid antal deltagere, tidspunkt og hvis du reserverer til aften, ønske om den vegetariske eller kød/fisk-baserede menu. Reserverer du frokost til 8 eller flere, bedes du forudbestille hvilke varianter af smørrebrød I ønsker. Du kan bestille takeaway til både frokost og aften – med få undtagelser.

Til aften er reservation nødvendig og til frokost stærkt anbefalelsesværdigt. Ca. kl. 15 lukker køkkenet for at forberede aftenserveringen fredag og lørdag, men ønsker du sen frokost, er du velkommen til at bestille på forhånd. 

Muldiverset fungerer som et cafeteria, så når du ankommer starter du med at finde dine drikkevarer, bestiller og betaler ved kassen og du får enten udleveret, eller vi kommer med din mad til bordet.  Efterfølgende sætter du brugt service på opvaskevognen.

Frokost serveres fredag-søndag fra kl. 12:00 til ca 15 og middag fredag og lørdag fra kl. 17:30. Takeaway kan afhentes på samme tidspunkter. Du kan handle i butikken i hele åbningstiden.

DRIKKEVARER

Varme drikke

  • Kaffe (Latte, Espresso, Americano, Cortado, Cappuccino m.fl.) fra Rancilio vintage-espressomaskinen, 43 kr.
  • The (sort-, grøn-, frugt-, urte-), 43 kr.
  • Varm chokolade på 58% chokolade med flødeskum, 47 kr.

Vores kaffe kommer fra Just Coffee og er fairtrade og økologisk. De espressobaserede kaffer laves altid som double shot. Du kan også få økologisk koffeinfri kaffe på stempelkande.

Kolde Drikke

Vi har et stort udvalg af økologiske drikkevarer, herunder sodavand, saft, most, øl samt et udvalg af vine og vi kan lave danskvand på vores egen anlæg med vand fra gårdens grander-vandvitaliseringsanlæg. Øl kommer primært fra Herslev Bryghus og Møn Bryghus. Du kan få Herslev fadøl i tre varianter og i køleskabet finder du specialøl, herunder altid et antal alkoholfri øl.

Du kan også nyde en bæredygig soda-sirup. For at undgå klimaopåvirkning fra transport af vand og emballage, blander vi sirup med vandværkets rene vand som et alternativ til sodavand.

I Økobaren finder du mange spændende økologiske drikkevarer, eksempelvis skotsk single-malt whishey, likører, blommebrændevin og meget mere. Og selvfølgelig lokal gin og snaps fra Radius og Isle of Møn.