MENU

Frokost, middag eller bare Sydsjællands bedste kaffe

FROKOST

Torsdag til søndag fra kl. 12. Sandsynligvis Sydsjællands bedste smørrebrød. Økologisk, alt lavet fra bunden – fra mayonnaise til syltevarer – og på rugbrød fra Pabst Bakery eller friskbagt brød fra vores eget køkken. Altid vegetariske varianter.

  • Kartoffelmad med aioli special blend, sprøde hjemmeristede løg, surt fra Muldiversets syltekøkken & bacon (vegetar: uden bacon), 75 kr.
  • Kyllingesalat af Dalbakkegaard-kylling, svampe fra Tvedemose og hjemmerørt mayonnaisecreme, surt fra Muldiversets syltekøkken & bacon, 85 kr.
  • Rødspættefilet vendt i rugmel og stegt i smør med citronmayonnaise og rejer, 95 kr.
  • Portobello med hjemmerørt dijonaise og syltede grønne tomater, 85 kr.
  • Christiansøpigens kryddersild, lammehaves æg, karrysalat, kapers og rødløg 85 kr.
  • Muldiversets egne stegte sild i dildeddike med karamelliseret løgmayonnaise, friske radisespirer fra Sydkysthaven, fint skåret porre og rosapebe, 95 kr.
  • Muldiversets postej af dalbakkegård kyllingelever med tørsaltet bacon, stegte portobellosvampe fra Tvedemose og vanilje-råsyltet biodynamisk hokkaido fra Knuthenlund , 95 kr.
  • Rillette af and fra Dalbakkegaard, biodynamiske Knuthenlund rødkål kogt med nellike, hindbæreddike og -sirup, 95 kr.

AFTEN 

Til aften kan du opleve ultrasensorisk gastronomi på økologiske og biodynamiske råvarer. Vi laver én ret – i flexitarisk og vegetarisk udgave – hver torsdag og fredag/lørdag. Til gengæld bruger vi tid, energi og sublime råvarer for at kunne skabe den optimale gastronomiske oplevelse. Og når vi siger, at vi laver alting fra bunden, mener vi det seriøst. Og vi tager den tid der skal til.

TORSDAG 2/12

Hamburgerryg med flødestuvet grønkål, 155 kr.

  • Best Hamburgerryg ever…- let røget, saftig og fra glade grise
  • Vegetar: Pate af tvedemose-svampe
  • Flødestuvet grønkål med strejf af muskat
  • Klassisk brunede små kartofler
  • Salat af biodynamiske rødbeder fra Knuthenlund i sur-sød sennepsvinaigrette på jomfruolivenolie fra Umbrien

FREDAG 3/12 & LØRDAG 4/12

Dalbakkegaard-kylling i fløde-sennepssauce, 165 kr.

  • Kyllingeoverlår fra Dalbakkegaard og biodynamiske æbler i fløde-sennepssauce
  • Pate af tvedemose svampe til vegetarerne med fløde-sennepssauce
  • Basmatiris kogt med ægte safran
  • Frisk salat med biodynamisk jordskok fra Knuthenlund, karse og ristet græskarfrø
  • Flutes på mel fra Lammehave med biodynamisk rullesmør

DESSERT, KAGER & BRØD

Du kan nyde kager og desserter  i hele åbningstiden. Bagt på 100% økologiske ingredienser og altid på smør fra Naturmælk. Kagerne kan serveres eller du kan købe dem hele som takeaway. Eller du kan købe friskbagt brød på Lammehave-mel.

  • Muldiversets legendariske lagkage med hjemmebagte bunde, ægte hjemmelavet vaniljecreme og sæsonens frugt, 47 kr. stk
  • Ris a L’amande med kirsebærsauce , 47 kr.
  • Muldiversets helt særlige kringle med UMÅDELIG meget remonce, 47 kr.
  • Honningkage, 47 kr. 
  • Romkugle med ægte økologisk rom, 35 kr.

Friskbagt brød (tag-med-hjem):

  • Guldprisvindende rugbrød i samarbejde med Lammehave økomølleri og Pabst Bakery i Maribo – altid kun på friskmalet mel, 35 kr.
  • Langtidshævet landbrød – på Lammehaves friskmalede Ølandshvede, 7,50 pr. 100g

RESERVATION & BESTILLING

For reservation eller bestilling af takeaway ring på tlf. 427 427 70 (fra onsdag morgen), send os en mail på info@muldiverset.dk eller skriv på Messenger (hele ugen). Skriver du, oplys altid antal deltagere, ønske om kød- eller vegetariske retter samt tidspunkt I ønsker at ankomme eller afhente takeaway.

Til aften skal der altid reserveres bord og til frokost er det stærkt anbefalelsesværdigt, da vi laver mad af højkvalitetsråvarer i ikke så store mængder og desværre i visse tilfælde ikke har nok til de som måtte komme uden reservation. Men du er selvfølgelig altid velkommen til at tage chancen til frokost.

Husk at medbringe og vise coronapas hvis du ønsker at spise indendørs. Spiser du i haven, henter takeaway eller handler i butikken, er coronapas ikke nødvendigt.  

I Muldiverset kan du nyde smagsoptimeret vital gastronomi på lokale biodynamiske og økologiske råvarer. Eller du kan købe maden med hjem som take-away – både til frokost og aften.

Af princip er alle vore råvarer økologiske og en del er yderligere biodynamiske. Vores opgjorte økologiprocent er 100%. Der vil altid være et vegetarisk alternativ hvis hovedretten er baseret på kød eller fisk. Ønsker du en vegansk middag eller har andre behov, ring til os først og hør,  hvad der kan lade sig gøre.

Spisestuen fungerer som et cafeteria, så når du ankommer starter du med at finde dine drikkevarer i butikken eller i køleskabet i Spisestuen, bestiller og betaler ved kassen og du får enten udleveret, eller vi kommer med din mad til bordet.  Efterfølgende sætter du brugt service på opvaskevognen.

Frokost serveres fra 12:00-15:00 og middag torsdag, fredag og lørdag 17:30-20. Takeaway kan afhentes på samme tidspunkter. Du kan handle i butikken i hele åbningstiden.

DRIKKEVARER

Varme drikke

  • Kaffe Latte, 40 kr.
  • Kaffe Americano, 35 kr.
  • Kaffe Cortado, 35 kr.
  • Kaffe Cappucino, 40 kr.
  • Filterkaffe,  25. kr.
  • The (sort-, grøn-, frugt-, urte-), 25 kr.

Vores kaffe er bæredygtig/fairtrade – og selvfølgelig økologisk – fra Just Coffee og er sandsynligvis Sydsjællands bedste. De espressobaserede kaffer laves altid som double shot. Du kan også få økologisk koffeinfri kaffe på stempelkande.

Vi har et stort udvalg i te (grøn, sort, frugtteer mv) men du kan også gå i Phytoteket og blande din egen urtete af vores utallige gamle læge- og krydderurter.

Kolde Drikke

Du kan finde et stort udvalg af økologiske drikkevarer i butikken.