MENU

Frokost, middag eller bare Sydsjællands bedste kaffe

FROKOST

Torsdag til søndag fra kl. 12. Sandsynligvis Sydsjællands bedste smørrebrød. Økologisk, alt lavet fra bunden – fra mayonnaise til syltevarer – og på rugbrød fra Pabst Bakery eller friskbagt brød fra vores eget køkken. Altid vegetariske varianter.

  • Kartoffelmad med aioli special blend, sprøde hjemmeristede løg, surt fra Muldiversets syltekøkken & bacon (vegetar: uden bacon), 75 kr.
  • Kyllingesalat af Dalbakkegaard-kylling, svampe fra Tvedemose og hjemmerørt mayonnaisecreme, surt fra Muldiversets syltekøkken & bacon, 85 kr.
  • Rødspættefilet vendt i rugmel og stegt i smør med citronmayonnaise og rejer, 85 kr.
  • Portobello med hjemmerørt dijonaise og syltede grønne tomater, 85 kr.
  • Christiansøpigens kryddersild, lammehaves æg, karrysalat, kapers og rødløg 85 kr.
  • Lammehaves æg & biodynamisk tomat fra Marjatta med hjemmerørt mayonnaise og friske spirer fra Sydkysthaven på Jungshoved, 75 kr.

AFTEN 

Til aften kan du opleve ultrasensorisk gastronomi på økologiske og biodynamiske råvarer. Vi laver én ret – i flexitarisk og vegetarisk udgave – hver torsdag og fredag/lørdag. Til gengæld bruger vi tid, energi og sublime råvarer for at kunne skabe den optimale gastronomiske oplevelse. Og når vi siger, at vi laver alting fra bunden, mener vi det seriøst. Og vi tager den tid der skal til.

TORSDAG 23/9

Lokale lammefrikadeller a la Grækenland, 145 kr.

  • Lammefrikadeller af kød fra Lammehave med hvidløg og oregano
  • Peberfrugt-deller med hvidløg og oregano til vegetarerne
  • Tzatziki med biodynamiske agurker fra Marjatta
  • Ovnstegte biodynamiske kartofler fra Knuthenlund med jomfruolivenolie, rosmarin og laurbær fra drivhuset
  • Stegte grønne tomater fra Sydkysthaven på Jungshoved
  • Salat på biodynamisk Knuthenlund-sommerspidskål, sød myntevinaigrette og friskhøstede spirer fra Sydkysthaven

FREDAG 24/9 & LØRDAG 25/9

Ultraluksus-grillbar, 165 kr.

  • Kyllinge-nuggets af Dalbakkegaard kyllingebryst
  • Nuggets af biodynamisk aubergine til vegetarerne
  • Coleslaw af biodynamisk Knoldselleri og – spidskål fra Knuthenlund på hjemmerørt estragonmayo
  • Kims 3.trins-pommes frites a la Blumen Hestenthal
  • Seriøs hjemmerørt pommesfrites-mayo med biodynamisk chili fra Marjatta
  • Gourmet-salat med ovnstegt biodynamisk courgette, æble fra Hildegarden, citron-dijonsennepsvinaigrette, friske radisespirer fra Sydkysthaven og ristede nødder

DESSERT, KAGER & BRØD

Du kan nyde kager og desserter  i hele åbningstiden. Bagt på 100% økologiske ingredienser og altid på smør fra Naturmælk. Kagerne kan serveres eller du kan købe dem hele som takeaway. Eller du kan købe friskbagt brød på Lammehave-mel.

  • Muldiversets legendariske lagkage med hjemmebagte bunde, ægte hjemmelavet vaniljecreme og sæsonens frugt, 45 kr. stk
  • Gammeldags roulade med hjemmekogt marmelade. 45 kr.
  • Gammeldags kringle med æble-marcipan-remonce 45 kr.

Friskbagt brød (tag-med-hjem):

  • Guldprisvindende rugbrød i samarbejde med Lammehave økomølleri og Pabst Bakery i Maribo – altid kun friskmalet mel: 35 kr.
  • Langtidshævet landbrød – på Lammehaves friskmalede Ølandshvede: 7,50 pr. 100g

BEMÆRK

Vi holder ferielukket i uge 39 og 40 (30/9 – 10/10)

RESERVATION & BESTILLING

For reservation eller bestilling af takeaway ring på tlf. 427 427 70 (fra onsdag morgen), send os en mail på info@muldiverset.dk eller skriv på Messenger (hele ugen). Skriver du, oplys altid antal deltagere, ønske om kød- eller vegetariske retter samt tidspunkt I ønsker at ankomme eller afhente takeaway.

Til aften skal der altid reserveres bord og til frokost er det stærkt anbefalelsesværdigt, da vi laver mad af højkvalitetsråvarer i ikke så store mængder og desværre i visse tilfælde ikke har nok til de som måtte komme uden reservation. Men du er selvfølgelig altid velkommen til at tage chancen til frokost.

I Muldiverset kan du nyde smagsoptimeret vital gastronomi på lokale biodynamiske og økologiske råvarer. Eller du kan købe maden med hjem som take-away – både til frokost og aften.

Af princip er alle vore råvarer økologiske og en del er yderligere biodynamiske. Vores opgjorte økologiprocent er 100%. Der vil altid være et vegetarisk alternativ hvis hovedretten er baseret på kød eller fisk. Ønsker du en vegansk middag eller har andre behov, ring til os først og hør,  hvad der kan lade sig gøre.

Spisestuen fungerer som et cafeteria, så når du ankommer starter du med at finde dine drikkevarer i butikken eller i køleskabet i Spisestuen, bestiller og betaler ved kassen og du får enten udleveret, eller vi kommer med din mad til bordet.  Efterfølgende sætter du brugt service på opvaskevognen.

Frokost serveres fra 12:00-15:00 og middag torsdag, fredag og lørdag 17:30-20. Takeaway kan afhentes på samme tidspunkter. Du kan handle i butikken i hele åbningstiden.

DRIKKEVARER

Varme drikke

  • Kaffe Latte, 40 kr.
  • Kaffe Americano, 35 kr.
  • Kaffe Cortado, 35 kr.
  • Kaffe Cappucino, 40 kr.
  • Filterkaffe,  25. kr.
  • The (sort-, grøn-, frugt-, urte-), 25 kr.

Vores kaffe er bæredygtig/fairtrade – og selvfølgelig økologisk – fra Just Coffee og er sandsynligvis Sydsjællands bedste. De espressobaserede kaffer laves altid som double shot. Du kan også få økologisk koffeinfri kaffe på stempelkande.

Vi har et stort udvalg i te (grøn, sort, frugtteer mv) men du kan også gå i Phytoteket og blande din egen urtete af vores utallige gamle læge- og krydderurter.

Kolde Drikke

Du kan finde et stort udvalg af økologiske drikkevarer i butikken.