MENU

Frokost, middag eller bare Sydsjællands bedste kaffe

FROKOST

Torsdag til søndag fra kl. 12. Sandsynligvis Sydsjællands bedste smørrebrød. Økologisk, alt lavet fra bunden – fra mayonnaise til syltevarer – og på rugbrød fra Pabst Bakery eller friskbagt brød fra vores eget køkken. Altid vegetariske varianter.

  • Kartoffelmad med aioli special blend, sprøde hjemmeristede løg, surt fra Muldiversets syltekøkken & bacon (vegetar: uden bacon) 🍀, 75 kr.
  • Kyllingesalat af Dalbakkegaard-kylling, svampe fra Tvedemose og hjemmerørt mayonnaisecreme, surt fra Muldiversets syltekøkken & bacon, 85 kr.
  • Rødspættefilet vendt i rugmel og stegt i smør med citronmayonnaise og rejer, 95 kr.
  • Portobello med hjemmerørt dijonaise og syltede grønne tomater 🍀, 85 kr.
  • Karrysalat med æble og kapers, smilende æg fra Lammehave og biodynamisk rødløg – med Christiansøpigens sild eller uden til vegetarer 🍀, 85 kr.
  • Muldiversets egne stegte sild i dildeddike, karamelliseret løgmayonnaise, rødbedekompot, karse og papirtynde skiver af porre (dog kun hvis vi kan skaffe ferske sild fra torvet), 95 kr.
  • Okseculotte med grov remoulade af hjemmekogt gammeldags karry pickles, peberrod, ristede løg, syltet agurk, 95kr.

🍀 Vegetarisk mulighed

AFTEN 

Til aften kan du opleve ultrasensorisk gastronomi på økologiske og biodynamiske råvarer. Vi laver én ret – i flexitarisk og vegetarisk udgave – hver torsdag og fredag/lørdag. Til gengæld bruger vi tid, energi og sublime råvarer for at kunne skabe den optimale gastronomiske oplevelse. Og når vi siger, at vi laver alting fra bunden, mener vi det seriøst. Og vi tager den tid der skal til.

TORSDAG 27/1

Arabisk tagine med lam, 150 kr.

  • Arabisk Tagine med friskslagtet lam og løg fra Lammehave, tørrede abrikoser, kikærter og friske tomater
  • Vegetar: Arabisk Tagine med løg fra Lammehave, tørrede abrikoser, portobello, kikærter og friske tomater 🍀
  • Basmatiris
  • Auberginedip
  • Pandestegte brød af mel fra Lammehave vendt i nigellafrø dybtstegt i olivenolie
  • Salat med myntevinaigrette, frisk mynte og biodynamisk spidskål fra Knuthenlund 

FREDAG 28/1 & LØRDAG 29/1

Retro-culottesteg med flødekartofler, 185 kr.

  • Økologisk glad okseculotte fra lokale gårde
  • Vegetar: Pate af biodynamisk hokkaido fra Knuthenlund 🍀
  • Flødekartofler af kartofler fra Lammehave, porrer og muskat
  • Peberfrugtchutney kogt ind med timian
  • Frisk salat og biodynamisk spidskål med råmarinerede sprøde rødbeder

DESSERT, KAGER & BRØD

Du kan nyde kager og desserter  i hele åbningstiden. Bagt på 100% økologiske ingredienser og altid på smør fra Naturmælk. Kagerne kan serveres eller du kan købe dem hele som takeaway. Eller du kan købe friskbagt brød på Lammehave-mel.

  • Muldiversets legendariske lagkage med hjemmebagte bunde, ægte hjemmelavet vaniljecreme og jordbær, 47 kr. stk
  • Fastelavnsboller af gærdej: 1: Med vaniljecreme, stikkelsbærkompot, marcipan og glasur af mandellikør. 2: Med vaniljecreme, hindbærkompot, marcipan og 58% chokoladeglasur, 40 kr.
  • Brownie med 58% chokolade og kandiseret appelsin-glasur, 47 kr.
  • Trifli af frugtkompot, gammeldags vaniljecreme, karamelliseret sorthavre fra Engdigegaard og flødeskum, 47 kr.

Friskbagt brød (tag-med-hjem):

  • Guldprisvindende rugbrød i samarbejde med Lammehave økomølleri og Pabst Bakery i Maribo – altid kun på friskmalet mel, 35 kr.
  • Langtidshævet landbrød – på Lammehaves friskmalede Ølandshvede, 7,50 pr. 100g

RESERVATION & BESTILLING

For reservation eller bestilling af takeaway ring på tlf. 427 427 70 (fra onsdag morgen), send os en mail på info@muldiverset.dk eller skriv på Messenger (hele ugen). Skriver du, oplys altid antal deltagere, ønske om kød- eller vegetariske retter samt tidspunkt I ønsker at ankomme eller afhente takeaway.

Til aften skal der altid reserveres bord og til frokost er det stærkt anbefalelsesværdigt, da vi laver mad af højkvalitetsråvarer i ikke så store mængder og desværre i visse tilfælde ikke har nok til de som måtte komme uden reservation. Men du er selvfølgelig altid velkommen til at tage chancen til frokost.

Husk at medbringe og vise coronapas hvis du ønsker at spise indendørs. Spiser du i haven, henter takeaway eller handler i butikken, er coronapas ikke nødvendigt.  

I Muldiverset kan du nyde smagsoptimeret vital gastronomi på lokale biodynamiske og økologiske råvarer. Eller du kan købe maden med hjem som take-away – både til frokost og aften.

Af princip er alle vore råvarer økologiske og en del er yderligere biodynamiske. Vores opgjorte økologiprocent er 100%. Der vil altid være et vegetarisk alternativ hvis hovedretten er baseret på kød eller fisk. Ønsker du en vegansk middag eller har andre behov, ring til os først og hør,  hvad der kan lade sig gøre.

Spisestuen fungerer som et cafeteria, så når du ankommer starter du med at finde dine drikkevarer i butikken eller i køleskabet i Spisestuen, bestiller og betaler ved kassen og du får enten udleveret, eller vi kommer med din mad til bordet.  Efterfølgende sætter du brugt service på opvaskevognen.

Frokost serveres fra 12:00-15:00 og middag torsdag, fredag og lørdag 17:30-20. Takeaway kan afhentes på samme tidspunkter. Du kan handle i butikken i hele åbningstiden.

DRIKKEVARER

Varme drikke

  • Kaffe Latte, 40 kr.
  • Kaffe Americano, 35 kr.
  • Kaffe Cortado, 35 kr.
  • Kaffe Cappucino, 40 kr.
  • Filterkaffe,  25. kr.
  • The (sort-, grøn-, frugt-, urte-), 25 kr.

Vores kaffe er bæredygtig/fairtrade – og selvfølgelig økologisk – fra Just Coffee og er sandsynligvis Sydsjællands bedste. De espressobaserede kaffer laves altid som double shot. Du kan også få økologisk koffeinfri kaffe på stempelkande.

Vi har et stort udvalg i te (grøn, sort, frugtteer mv) men du kan også gå i Phytoteket og blande din egen urtete af vores utallige gamle læge- og krydderurter.

Kolde Drikke

Du kan finde et stort udvalg af økologiske drikkevarer i butikken.