Tak for det hele 🙏

For grønkålen som næsten læderagtigt står og strutter i den biodynamiske køkkenhave. De frøfaste sorter som indeholder alt hvad en grøntsag skal indeholde. Det er den regenerative pleje af landbrugsjorden. Det er naturens kvittering for lykke i mulden. Det er avlerens stolthed i kassevis. Smag i massevis. Mæthed uden sammenligning. Lokal forsyningstryghed der med et vink afblæser kriser og priser. Det er regnestykket på lidt med godt der vinker til os så vi må få øje på det. Det er den indbyggede sanseglæde. Langsomheden der får hurtigheden til at ligne et lig. Det er afstanden mellem det værste og bedste. Appelsiner i holistiske turbaner. Honning der driver mens bien dykker ind i blomsten. Høns og folk i haven uden et eneste spor ved lukketid. Toilettet der stråler rent selv efter en lang dag. Glæden der omkredser enhver celle og koder med ny glæde som et tandhjul der snurrer af vedvarende energi. Det er alle ordene sendt ud af folkemunde med kærlighedsfrimærker og stjernedrysserier. Hundredevis af fortællinger om vidunderligheder og oplevelser under serveringer. Ros og roser i haven. Komposten der lumrer i langsommelig proces i stadie et stadie to stadie tre. Det er de nye forventningsfulde der ved gensynet nu er de faste. Det er naturloven om gensidigheden og dens resonans. Tarmrytmer der kalibreres med himmeriges mundfulde. Og velkomsten i maven. Det er alle de kloge kvindelige og mandlige kogekoner der ved et og andet som græder af fryd. Og tårer der står på spring som forårets vorden. Det er de glade husdyr med snuder, klør, næb, hove og numser i mudder og vandhuller. Det er uglen der hyler om aftenen og pindsvinenes gang i det alenlange 14 år gamle såkaldte dyrehotel i haven lige udenfor. Et hotel der klarer kriser og er åbent selv under corona. Et hotel uden kapitalfondsejerskab. Det er ældgamle tykke høje træer der ikke er til at bide skeer med. Det er stedets vilje og vej. Skabe der ved, hvor de er placeret. Den gamle disk fra fester i Stavreby havn og alder der langes over den. Det er næstekærligheden og ungerne på gulvet med hunde, klodser og glade forældre. Haven i vaserne og de uldne tæpper der svøbes om vinteren. Det er humanitærøkonomi. Det er agroØKOnomi. Det er mennesker-natur-dyr på en samlet førsteplads. Betingelsesløs hengivenhed for det levende. Munde der åbner sig for endnu en bid af paradis. Paradis som det oprindeligt er skabt før kapitalen vi begyndte at omdesigne i det. Ikke noget vi normalt lærer noget om men vi er født til at mærke det. Gabet er stort men til at mindske alt det vi vil. Tarm-talks; alle hemmeligheder afsløres her blot lyt frit og smag. Tyg i fred og sid så længe du orker at sidde. Det er den magelighed vi har råd til.

Det er dig, kæreste rareste gæst i hele verden, som træder ind i vores Muldivers. På tværs af alle konventioner, som lærer os af alle disse refleksioner, observationer, situationer, diskussioner, lessioner, passioner. Det er dig skønne menneske der åbner dig for naturens overdådighed ved langbordene og de gamle sofaer, fulde af historier om det samme. Den historie som vi skal have med os så vi ved, hvad vi kan og hvad vi skal værne om og som vi altid skal huske.

Der er intet nyt under solen, over jorden, mellem grenene. Selvom alting ændrer sig hele tiden så er det lige meget, da tid kun eksisterer ved begivenheder. Fra middag til næste middag til næste middag, er æbletræet omtrent det samme med mindre det er fældet. Blot det bestøves fordi bierne har det godt. Det er den glade bieffekt ved alting i haven. Det er det eneste der bør kunne bestikke os. Intet andet.

Det er dig søde smukke menneske-gæst som skal takkes for dit besøg. Dit bidrag. Din generøse opførsel og kærlige resonans. Tak for den smittende energi fordi du mærker alt det du kan. Energi til de kræfter der bekræfter hvilken kraft vi prøver kræfter med hver dag. Kræfter der træner os i bevågenhed, belevenhed, opmærksomhed, nærhed og sågar kærlighed. Vi ved det når det er der. Vi vil alle gerne være der. Der hvor det er. Det basale fundamentale krøllen på halen.

Tilsammen kan vi det hele.

Vi ses snart igen – og vi elsker det.

Godt nytår.