Butikken

Produkter til den bæredygtige husholdning

Med husholdning kan vi forandre verden

I husholdningen foretager vi på daglig basis masser af beslutninger som på den ene eller anden måde kan skabe en bedre og mere bæredygtig verden. Og vi ved jo allesammen godt, at vi er nødt til at forandre vores forbrug. Ideelt til slet ikke at forbruge noget, men næstbedst at fokusere på bæredygtige produkter skabt i en regenerativ ånd.

Det, er hvad du finder i Muldiversets butik. Her kan du gå på opdagelse i masser af allerede brugte ting og sager til den bæredygtige husholdning. Og ofte ting fra en tid, hvor kvalitet og holdbarhed var en hædersbevisning og ikke en faktor som begrænsede mere, endnu mere og voldsomt mere forbrug.

Du finder også en stor samling luksus-vintagetøj, både til voksne og børn. Vi opkøber unikke beklædningsgenstande fra en tid, hvor kvalitet var en selvfølgelighed og hvor design blev skabt til at være vedvarende. I butikken finder du beklædning fra de helt store designere, ofte 20-40 år gamle og i perfekt stand, eller du finder sjove, specielle, smukke genstande som vi er faldet over på vores ture.

Vi har masser af produkter til personlig pleje, bæredygtig rengøring, til haven og meget mere. De er naturligvis ikke brugte, men er valgt fordi, de har en unik bæredygtighedsprofil og er produkter vi tror på.

Du finder enkelte fødevarer i butikken. Vi har nemlig et sortiment af lokale, unikke produkter, herunder friskmalet mel fra Lammehave, sorthavregryn fra Engdigegaard, kaffe fra Just Coffee og et større udvalg af økologisk slik og snacks. Det er også muligt at købe vores økologiske og biodynamiske drikkevarer med hjem.

Kig forbi og oplev butikken. Den har åbent i Muldiversets åbningstid.

Museum for det bæredygtige fødevaresystem

De første 2,5 år var butikken et bud på, hvordan vi ønskede et bæredygtigt fødevaresystem: Økologiske, biodynamiske, lokale, bæredygtige råvarer og produkter – mere end 900 forskellige varer, heruder alt hvad en husholdning nogensinde ville få behov for. Fra friske grøntsager over egenproducerede syltevarer, brød, specialiteter til rengøringsmidler.

Butikken repræsenterede en dannelsesrejse ud i hvordan vi ville kunne omgås vores fødevaresystem med omtanke, respekt og klodeklog kærlighed og var samtidig et bud på, hvordan vi kan skabe økonomisk levedygtig virksomhed i netværk af fødevareproducenter i udkanten.

Men i et fødevaresystem som det danske, hvor det ikke er bæredygtighed, fornuft og ansvarlighed, men prisen, som driver hvad der ligger på hylderne i supermarkedet, er et idealistisk projekt af den art, ikke økonomisk bæredygtigt. Og det er svært at overbevise forbrugeren om, at det er en ufattelig god ide – i forhold til bæredygtighed, klima, miljø og personlig sundhed – at købe den biodynamiske gulerod fra regenerative landbrug, når den økologiske hybridsort kan fås i supermarkedet et par kroner billigere.

Så den bæredygtige fødevarebutik var ikke økonomisk bæredygtig, så vi besluttede at dannelsesprojektet ville fortsætte som tidligere i restauranten, båret af vores idealisme og gastrononomiske filosofi, mens butikken i maj 2022 blev omdannet til i stedet at fokusere på mere langsigtede forbrugsgoder til husholdningen.